Primăria Hunedoara va plăti în acest an mai puțin decât în 2020 pentru energia electrică consumată de instituție, de rețeaua de iluminat public și de instituțiile din subordinea Consiliului Local – spital, școli, clădiri publice.

Economia la bugetul local este de 50.808 de lei, comparativ cu costul din anul precedent.

Municipalitatea a cumpărat miercuri de pe Bursa Română de Mărfuri o cantitate de 5.840 MWh, la preț propriu de furnizare de 236 lei/MWh. În 2020, Primăria Hunedoara a cumpărat 6.338 MWh, cu aproape 500 de MWh mai mult decât în acest an. Parte din economia de preț la energie electrică provine şi din faptul că, pentru anul în curs, se estimează un consum mai mic al rețelelor şi instituțiilor publice din subordinea Primăriei, comparativ cu anul anterior.

„Mereu facem tot posibilul să economisim banul public. De la un an la altul reușim să scădem sumele cheltuite pentru energia consumată. Economia de 50.000 de lei vine și din faptul că am înlocuit stâlpii pentru iluminat public și, bineînțeles, am început să montăm corpuri de iluminat moderne. Sunt ferm convins că atunci când vom avea iluminat public cu tehnologie LED în tot orașul economiile vor fi și mai mari”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania