Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Primăria Haţeg au semnat marți contractul de finanțare pentru proiectul privind „Modernizarea, extinderea și eficientizarea sistemului de iluminat public în orașul Hațeg”.

Este o investiție în valoare totală de aproape 4 milioane de lei, din care 3,77 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020.

Pentru extinderea sistemului de iluminat stradal-rutier vor fi amplasați 139 de stâlpi metalici noi: 49 de stâlpi pe străzi fără sistem de iluminat public – str. Matei Corvin, Octavian Goga, Ciprian Porumbescu (fost CAP), Tudor Arghezi, Andrei Șaguna și Stadionului, tronsonul Rolux-Stadion; 68 de stâlpi în zone fără sistem de iluminat public, respectiv pe Nalatvad – zona Cartier Rezidențial și Nalatvad – stradă secundară școală; 22 de stâlpi cu panouri fotovoltaice în zone fără sistem de iluminat public – Progresului, drumul către stația de epurare.

De asemenea, vor fi montate 677 de aparate de iluminat noi, cu LED, eficiente din punct de vedere energetic și luminotehnic pe toți stâlpii existenți și pe cei noi.

Vor fi modernizate 15 puncte de alimentare și aprindere, vor fi implementate sisteme de control și reglare a intensității luminii și management inteligent prin telegestiune pentru toate aparatele de iluminat stradal și pietonal montate, va fi echipat cu un calculator dispeceratul șamd.

Durata de implementare a proiectului este de 19 luni.

(FOTO: ADR Vest)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania