Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat joi doi noi consilieri care vor completa echipa pe care a format-o pentru a lua cele mai bune decizii pentru administrarea municipiului.

Este vorba despre Dana Lazăr, inginer de sistem și psiholog, și jurnalistul Bogdan Marta.

De la Parlamentul European, la Primăria Timișoara

Despre Dana Lazăr, primarul Timișoarei spune că are abilități organizatorice, o bună înțelegere a oamenilor și cunoștințe în domeniul afacerilor europene.

“A scris și a coordonat proiecte europene pentru tineri în cadrul Fundației Student Plus Timișoara (Tineret în Acțiune / Erasmus Plus) și a susținut ateliere pe teme europene pentru Centrul de informare Europe Direct Timișoara. Așa a și fost recrutată de europarlamentarul USRPLUS Vlad Botoș, pentru care a lucrat, ca asistent local, din 2019. Îi mulțumesc lui Vlad că a acceptat transferul Danei de la cabinetul lui din Parlamentul European la Primăria Timișoara”, a spus Dominic Fritz.

Jurnalist cu experiență în administrație

Bogdan Marta, al doilea consilier personal anunțat de Dominic Fritz, a fost redactor la Bănățeanul, la Mediafax, la Timiș Online, pe care l-a condus, ca redactor șef, din 2013.

“Aș spune că Bogdan Marta nu are nevoie de nicio prezentare . Pentru el vorbește activitatea de jurnalist, în slujba cetățenilor. O să-l laud totuși ca să-i fac mai ușor ritualul de trecere din presă în administrația pentru care ani de zile a fost câine de pază. Acesta este și motivul pentru care i-am propus să-mi fie consilier personal. Bogdan știe această instituție până la cele mai fine crăpături din ziduri,  a fost cu ochii pe Primăria Timișoara și pe primarii orașului din 2004 și le-a sancționat greșelile. Sper că la fel va proceda și în continuare, din interiorul echipei. (…) Mi-a povestit că a intrat pentru prima dată în primărie, în vara anului 2004, ca să relateze o ședință de Consiliu Local. Pe atunci, aceste ședințe nu erau consemnate public, singura urmă a acestora fiind stenogramele seci, băgate în dosare voluminoase și apoi inventariate. Deciziile luate erau arareori transmise de presă, deși ascundeau o comoară de informații pe care timișorenii ar fi trebuit să le știe. Încetul cu încetul, articol cu articol, a creat interes în presă și în comunitate pentru ce se întâmplă la ședințele Consiliului Local. Astăzi ședințele sunt publice, iar înainte de pandemie își amintește că sala era plină de cetățeni care doreau să se informeze direct despre deciziile ce se iau pentru ei. Am convingerea că mă va ajuta să transformăm Primăria Timișoara într-o instituție mai transparentă și cu o comunicare media și publică mai profesionistă”, a anunțat primarul Timișoarei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania