La Centrul Chinologic al Poliţiei Române de la Sibiu vor fi antrenaţi câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul COVID-19, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, care a făcut joi o vizită la acest centru.

“În anul 2020, la nivelul acestei instituţii, a fost demarat un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, în special pentru structurile Poliţiei de Frontieră şi Poliţiei Transporturi. Este un proces în desfăşurare şi am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noştri din acest centru”, a anunțat Lucian Bode pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, de-a lungul timpului, în cei 70 de ani de existenţă a instituţiei, s-au obţinut rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenţia antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migraţiei ilegale, salvarea de victime, desfăşurarea acţiunilor de ordine publică şi, în curând, în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus.

“Am văzut la Centrul Chinologic al Poliţiei Române de la Sibiu multă pasiune, profesionalism şi dăruire din partea instructorilor din cadrul centrului şi pot spune că rezultatul muncii depuse aici este extraordinar, el având la bază o relaţie specială între câine şi om. I-am asigurat pe cei care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţii de la Sibiu că au întreaga mea susţinere pentru eficientizarea şi modernizarea acestui Centru. (…) Am încredere în profesioniştii de aici, am încredere în cei pe care îi formează – în curajoşii şi mereu la datorie câini de serviciu!”, a transmis Lucian Bode.

(SURSA FOTO: Facebook / Lucian Bode)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania