fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEDeputatul Gabriel Zetea: Proiectele importante ale municipiului Sighetu Marmației vor fi finanțate...

Deputatul Gabriel Zetea: Proiectele importante ale municipiului Sighetu Marmației vor fi finanțate cu prioritate

Publicat în

spot_img
spot_img

Deputatul PSD Gabriel Zetea s-a întâlnit în această săptămână cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Cseke Attila, și cu directorul general al Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu, pentru a discuta despre proiectele importante ale Sighetului depuse la finanțare pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și pe Programul Operațional Regional (POR). La întâlniri a participat și senatorul PSD de Maramureș Sorin Vlașin și primarul municipiului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan.

Potrivit lui Gabriel Zetea, ministrul Cseke Attila a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea și extinderea Școlii Gimnaziale ”George Coșbuc”, în valoare de aproape 15 milioane de lei, dar au fost semnate și actele adiționale la contractele de finanțare derulate prin PNDL care vizează investiții la alte unități de învățământ din Sighetu Marmației. În cadrul discuțiilor s-au dezbătut și  posibilitățile de finanțare a proiectelor privind reabilitarea și modernizarea drumurilor de interes local, iar ministrul Cseke Attila a precizat că aceste proiecte vor constitui o prioritate în noul plan de dezvoltare locală care va fi implementat de MDLPA.

“În ceea ce privește întâlnirea pe care am avut-o la Compania Națională de Investiții (CNI) cu directorul general Manuela Pătrășcoiu, alături de colegii mei am discutat despre finanțarea cu prioritate a trei proiecte extrem de importante pentru comunitatea sigheteană. Este vorba despre proiectul de ”reabilitare, modernizare și dotare a Unității de Primiri Urgențe și secții chirurgicale din cadrul Spitalului Municipal Sighet”, realizarea unei baze sportive de tip 1 dar și reabilitarea Sălii Polivalente din Sighetu Marmației. Tot la CNI, primarul Vasile Moldovan a depus proiecte pentru construirea unui bazin de înot didactic, pentru înființarea unei Secții de Psihiatrie în incinta Spitalului Municipal dar și pentru reabilitarea și modernizarea Ambulatoriului unității medicale din Sighet. Al doilea municipiu al județului, cunoscut și ca reședință a Maramureșului Voievodal, orașul Sighetu Marmației trebuie să cunoască o dezvoltare accelerată, pentru a recupera timpul pierdut. Și, împreună, prin dialog constructiv și colaborare între administrațiile locale și parlamentarii județului, vom reuși să găsim argumentele cele mai solide pentru ca toate proiectele importante să fie finanțate”, a declarat Gabriel Zetea.

(SURSA FOTO: Gabriel Zetea / Facebook)

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel