Patru din cei şase angajaţi ai Salvamont Bistriţa-Năsăud au fost confirmaţi cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise, sâmbătă, de Instituţia Prefectului, totalul cazurilor noi la nivel de judeţ fiind de 21.

Şeful Serviciului judeţean Salvamont, Mircea Baciu, a declarat pentru AGERPRES că, la această dată, activitatea se desfăşoară cu doi angajaţi activi, unul fiind el, şi cu doi voluntari.

“În primă fază, pentru curente, lucrăm patru oameni – doi angajaţi şi doi voluntari -, pentru că nu este o problemă, iar în caz de urgenţă apelăm şi la ceilalţi voluntari. Eu am fost primul testat şi singurul negativ, iar colegul care încă este negativ este vaccinat, pentru că el este şi asistent medical practicant”, a explicat Baciu.

Pentru moment, Salvamont Bistriţa-Năsăud a fost solicitat doar pentru pârtia dotată cu teleschi din municipiul Bistriţa, restul pârtiilor din judeţ nefiind funcţionale.

Întrebat despre asistenţa pe care Salvamont o poate oferi în zona montană, unde este în vigoare o atenţionare de risc crescut de avalanşe, Mircea Baciu a spus că se va interveni doar la solicitări, iar, în caz de urgenţe provocate de avalanşe, se va cere sprijinul colegilor din judeţele Suceava şi Maramureş.

(FOTO: Salvamont Bistrița-Năsăud / Arhivă)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania