Trupa THE STORY, formată din șapte tineri talentați din Deva, a găsit un mod inedit de a le mulțumi medicilor de pretutindeni care luptă împotriva pandemiei de Covid-19. Ei, medicii care salvează vieți, au fost cei cărora membrii acestei trupe le-au dedicat primul lor videoclip lansat în urmă cu câteva zile.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”Vrem să luați din energia și speranța noastră, pentru că fără voi nu am avea nicio șansă”, a fost mesajul trupei rock THE STORY din Deva pentru medicii care luptă să salveze vieți în pandemie, de multe ori fiind ei înșiși victime ale acestei perfide boli. Rockerii au înregistrat un videoclip cu o melodie pe care au dedicat-o tuturor cadrelor medicale care, de aproape un an de zile, fac eforturi uneori supraomenești pentru a salva viața celor pe care boala i-a adus pe un pat de spital.

THE STORY, o trupă formată la final de 2017 de câțiva copii entuziaști din Deva, au pornit pe drumul afirmării muzicale, plini de dorința de a învăța și de a deveni cu adevărat o trupă rock. Iar pașii timizi de la început, au lăsat locul unora din ce în ce mai apăsați în anii care au urmat. Din păcate, ”aripile” le-au fost frânte brusc, odată cu pandemia de coronavirus, iar toate evenimentele culturale locale unde performau au fost anulate. Asta nu a însemnat, desigur, că membrii trupei nu au mai cântat împreună, însă doar în studio, încercând să-și perfecționeze tehnica.

Pandemia a lovit năpraznic, iar medicii – cei care erau în primele rânduri – au fost și primii afectați. Spitalul din Deva s-a transformat într-unul suport-covid, iar unele dintre cadrele medicale au căzut ele însele victime. Societatea civilă din județul Hunedoara s-a mobilizat, iar proiectul “Scut pentru spital”, derulat de Rotary Club Deva Castrum, a reușit să aducă resurse atât de necesare medicilor și bolnavilor din spitalul de la Deva. De aici, de la cei care au derulat acest proiect, a pornit și ideea unui cadou inedit pentru cadrele medicale, atât de greu încercate.

Camelia Teau și Norina Jude, două doamne inimoase care sunt motorul inițiativei civice ”Scut pentru spital”, au contactat trupa tinerilor adolescenți și i-au întrebat dacă ar dori să creeze un cadou muzical dedicat cadrelor medicale. Răspunsul a fost un mare “DAA!!!”, ei alegând să înregistreze un cover al piesei “Flori de mai” a celor de la ALTERNOSFERA, cu sprijinul coordonatorilor lor, Daniel Mogoșanu și Gabi Hărăguș și ai membrilor studioului de înregistrări MAX RECORDS STUDIO, unde au tras sunetul.

_________________________________

Membrii THE STORY sunt:

Bianca Haragus (14 ani) – voce, eleva a Colegiului National Decebal din Deva, care se descrie ca fiind o persoana perfectionista si creativa cu inclinatie spre muzica, arta si psihologie.

Catalina Cumpanasu (17 ani) – voce, eleva a Colegiului National Iancu de Hunedoara, din Hunedoara, spune despre sine ca este pasionata de muzica, studiul limbii engleze si limbii romane, cu rezultate remarcabile la diferite olimpiade, culminand cu premiul 1 pe tara in cadrul concursului international de engleza KOALA, in anul 2020.  

Tudor Achim (12 ani) – tobe, membru fondator si mezinul trupei,  este elev al Colegiului National Decebal din Deva, pasionat de muzica, un talent innascut care in mod natural imprima ritmul de zi cu zi al trupei. Ii place sa se distreze alaturi de prietenii sai si este un mare iubitor de animale, indiferent de marime.  

Robert Rus (14 ani) – chitara solo si voce, membru fondator, elev al Liceului de Arte Sigismund Toduta din Deva, iubeste muzica, obtinand in anul 2020 locul 3 la faza regionala a olimpiadei nationale de chitara clasica. Se descrie ca fiind pasionat de creatie muzicala, motiv pentru care si-a amenajat un mini studiou in propria camera, unde pune pe portativ idei noi.  

Luca Stan(15 ani) – chitara electrica, membru fondator, elev al Colegiului National Decebal din Deva, afirma ca muzica este pasiune dar in acelasi timp modul sau de a evada din cotidian. Conform propriei convingeri, un suflet fara muzica e la fel ca o chitara fara corzi.

Ciprian Popescu (16 ani)– chitara bass, elev al Colegiului National Decebal din Deva, ne spune ca iubeste muzica, scena si energia pe care o primeste de la spectatori. Pasionat de sport in general, cauta mereu sa experimenteze lucruri noi.

Rares Rus (16 ani) – clape, membru fondator, elev al Colegiului Tehnic Energetic Dragomir Hurmuzescu  din Deva, crede ca muzica i-a deschis calea spre arte in general. A absolvit in anul 2019 cursurile Scolii populare de arta din Deva, clasa de orga. Este pasionat de sport, practicand taekwon-do in cadrul Clubului Cobra Deva de la varsta de 6 ani. In decursul timpului a cucerit numeroase medalii, devenind multiplu campion national si international in categoria sa. Recent si-a descoperit pasiunea pentru actorie, fiind covins ca impreuna cu muzica va fi drumul sau in viata. 

Trupa este coordonată de Daniel Mogosanu si Gabriel Haragus, membri activi ai comunitatii de muzicieni din Deva, componenti ai trupelor QUAS si STEEL JAZZ QUARTET. Sub indrumarea lor, repertoriul trupei s-a imbogatit constant, THE STORY inregistrand progrese evidente. Pana astazi, THE STORY a concertat in cadrul unor evenimente culturale in intreg judetul Hunedoara, propunand publicului o serie de cover-uri din repertoriul national si international rock si pop rock, avand interpretari originale atat din punct de vedere instrumental cat si vocal, și devenind o trupa cunoscuta si apreciata in randul tinerilor si nu numai.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania