Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a semnat luni contractul pentru serviciile de proiectare și asistență tehnică pentru proiectul „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului Arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa”.

Serviciile vor fi furnizate de asocierea formată din Institutul Național al Patrimoniului (INP), SC Profesional Construct Proiectare SRL București, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” București și SC Arhiline Studio SRL București. Lider de asociere este INP, reprezentat de directorul instituției, Ștefan Bâlici.

Potrivit CJ Hunedoara, etapa I a contractului cuprinde actualizarea expertizei tehnice, în etapa a II-a vor fi elaborate documentațiile tehnice necesare pentru obținerea avizelor și acordurilor conform certificatului de urbanism și alte documentații tehnice, iar etapa a III-a prevede elaborarea proiectului tehnic de execuție, inclusiv a caietelor de sarcini și a detaliilor de execuție. De asemenea, contractul prevede acordarea de asistență tehnică de către proiectant pe toată perioada execuției lucrărilor, până la recepția finală. Pentru cele trei etape, termenul de realizare prevăzut în contract este de cinci luni și jumătate.

Valoarea contractului pentru serviciile de proiectare și asistență tehnică se ridică la 806.000 de lei (inclusiv TVA).

Proiectul privind conservarea și restaurarea Amfiteatrului de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. În cadrul proiectului se propune amenajarea zonei amfiteatrului cuprinsă între intrarea nr. 7 și intrarea nr. 12, prin reconstruirea volumetrică a Podiumului, a Maenianum primum și a Tribunei, amenajarea intrărilor de tip I nr. 9 și nr. 10 și de tip II nr. 8 și nr. 11.

Vestigiile Coloniei Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa se află pe teritoriul administrativ al comunei Sarmizegetusa și fac parte din patrimoniul cultural naţional de excepție.

Valoarea totală investiției este de peste 22 de milioane de lei, din care contribuția CJ Hunedoara este de 781.455 de lei.

(FOTO: mcdr.ro)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania