Un electrician în vârstă de 27 de ani, care lucrează la Mina Lupeni, a suferit marţi arsuri la mâna dreaptă în urma unui accident de muncă produs în subteran, după ce angajatul exploatării a fost surprins de un arc electric declanşat la un cofret.

Potrivit datelor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, bărbatul a suferit arsuri de gradele I şi II, fiind transportat şi internat la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, fără ca viaţa să-i fie pusă în pericol.

“Electricianul a lucrat la un cofret electric (un dulăpior metalic cu capac în care se adună firele electrice – n.r.). După ce a reparat cofretul, a închis cutia acestuia şi a acţionat butonul de pornire. În acel moment, s-a produs o flamă electrică, iar bărbatul a suferit arsuri de gradele I şi II la mâna dreaptă”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Istrate.

Accidentul este considerat cu incapacitate temporară de muncă şi va fi anchetat de angajator, în cazul de faţă Complexul Energetic Hunedoara. Rezultatele cercetărilor vor fi avizate de ITM Hunedoara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania