Ritkán találunk biztatóbb szavakat a Szentírásban annál, mint amit Jézus Krisztus Jairusnak mond leánya halálhírét véve: “Ne félj, csak higgy!” (Márk 5,36) Valljuk be ôszintén, van mitôl félni! Egyéni sorsunkat sokminden fenyegeti. Bármikor megbetegedhetünk; elveszíthetjük megélhetésünket; cserbenhagy, akiben legjobban megbízunk; meghalhat, akit legjobban szeretünk. Félünk a haláltól is, de inkább annak a hogyanjától. Nem mindegy, milyen körülmények között lesz vége az életünknek.

Minderre üzeni a mi számunkra is az Úr: “Ne félj, csak higggy!” Nem teszi ugyan hozzá szóban, de mindig hozzá értendô: “Ne félj, csak higgy énbennem!” A Jézus Krisztushoz kötôdô eseményeknek mindig ez a lényege. Fel kell ismerni, hogy mindig Ô a megoldás. Ô az, aki mindent megtehet, Ôrá mindig és mindenben számíthatunk, hozzá mindennel fordulhatunk. Nemcsak a félelmeinkkel. Milyen jó lenne, ha azt is vele beszélnénk meg, amikor igen jól megy minden!

A bajok forrása sokszor az, hogy nem edzük magunkat a rossz napokra akkor, amikor még minden rendben van vagy sikerül minden. “Ne félj, csak higgy (még most)!” Amig él a gyereked, amig foghatod szeretteid kezét, amig egészséges vagy.

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania