Blocul ANL de pe strada Alexandru Vlahuță din municipiul Hunedoara este aproape gata să își primească locatarii. Recepția lucrărilor a avut loc marți, iar Primăria Hunedoara urmează să evalueze dosarele privind cererile pentru locuințe.

Imobilul are 80 de locuințe: 36 de apartamente cu o cameră – cu o suprafață de 37 de metri pătrați fiecare și 44 de apartamente cu două camere – cu o suprafață de 52 de metri pătrați fiecare.

Potrivit Primăriei Hunedoara, locuințele sunt dispuse pe cinci niveluri (parter și patru etaje), grupate pe trei scări de acces, pe fiecare scară existând și câte un ascensor. Fiecare apartament dispune de centrală termică proprie, tâmplărie PVC și finisaje interioare. Pe fiecare scară, la subsol vor putea fi amenajate spații de depozitare.

Construcția blocului a fost realizată de Agenția Națională pentru Locuințe, investiția totală ridicându-se la 12,7 milioane de lei. Municipiul Hunedoara a pus la dispoziția ANL terenul necesar și a contribuit cu o serie de lucrări conexe, în valoare totală de aproximativ 1,1 milioane de lei – devierea și refacerea rețelelor de utilități, branșamentele necesare, realizarea unui zid de sprijin înalt de 3 metri și lung de 90 de metri, a aleilor pietonale și asigurarea accesului auto etc.

Lucrările de construcție au început în 2008, însă au avansat greu în principal din cauza faptului că primele două societăți de construcții cu care s-au încheiat contracte au intrat, pe rând, în insolvență. Situația s-a deblocat abia în 2015.

În prezent, la Primăria Hunedoara sunt depuse 161 de cereri pentru locuințe ANL. În această perioadă, la Serviciul de Fond Locativ din cadrul Primăriei se actualizează fiecare dosar existent. Dosarele vor fi apoi evaluate de comisia socială de analizare a solicitărilor/cererilor privind repartizarea locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, la nivelul municipiului Hunedoara, după care lista beneficiarilor va fi supusă spre dezbatere și aprobare Consiliului Local Hunedoara.

Reprezentanții Primăriei Hunedoara estimează că repartizarea efectivă a locuințelor va avea loc în perioada aprilie – mai anul acesta.

Potrivit prevederilor legale, pot beneficia de locuințe ANL persoanele majore în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii, persoane care pot primi repartiții în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste.

Prin excepție, medicii rezidenți și medicii specialiști, precum și cadrele didactice calificate pot depune cereri pentru repartizarea locuințelor construite prin programele ANL și după împlinirea vârstei de 35 de ani.

Persoanele interesate pot obține informații suplimentare la Serviciul de Fond Locativ al Primăriei municipiului Hunedoara, tel: 0254.716322 – interior 329.

(FOTO: Primăria Hunedoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania