fbpx
21.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘConsiliul Judeţean Maramureş a lansat o platformă online pentru promovarea turismului din...

Consiliul Judeţean Maramureş a lansat o platformă online pentru promovarea turismului din judeţ

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş a lansat joi website-ul www.visitmaramures.ro, o platformă care servește promovării brandului județului ca destinație turistică.

„Prezența online constituie un imperativ al vremurilor pe care le trăim, cu atât mai mult în contextul limitării interacțiunilor fizice. Dimensiunea turistică a județului Maramureș capătă o nouă și binemeritată față în spațiul virtual, prin lansarea website-ului – www.visitmaramures.ro”, au transmis reprezentanţii administraţiei judeţene.

Site-ul prezintă într-un mod atractiv și prietenos patrimoniul turistic al Maramureșului, permițând vizitatorilor explorarea principalelor obiective turistice ale județului.

Tot în cadrul site-ului, se pot accesa informații referitoare la regiunile istorice ale județului și la rutele cultural-turistice, care fac trimitere la patrimoniul muzeal și la emblematicele biserici de lemn din Maramureș.

O altă secțiune a noului site este dedicată purtătorilor tradiției meșteșugurilor populare, cum sunt țesutul, olăritul, lemnăritul, pielăritul sau confecționarea măștilor arhaice. Vizitatorii mai pot descoperi informații referitoare la manifestările cultural-artistice din județ și la instituțiile de cultură din subordinea administrației județene, dar și la aplicația Visit Maramureș.

„Noul website reprezintă o radiografiere a potențialului turistic al frumosului nostru județ, iar lansarea sa vine ca un gest de normalitate din partea instituției Consiliului Județean Maramureș. Am militat pentru identificarea unor soluții de promovare performante și eficiente, care să aducă mai aproape de turiști informațiile de interes. Este o formă de sprijin pe pentru industria turismului, care are perspective de a deveni unul dintre motoarele economiei județului”, a declarat preşedintele CJ Maramureş, Ionel Bogdan.

Articole recente

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

S-a deschis primul magazin online cu suveniruri din Maramureș

Producătorii locali și meșterii populari își pot promova și vinde produsele online pe shop.visitmaramures.ro

Mai multe articole de același fel