Mai mulți polițiști din Bistrița-Năsăud s-au mobilizat și au strâns bani pentru a ajuta un băiat de 11 ani, care suferă de tetrapareză mixtă și alte boli și are nevoie de o operație în Spania.

Inițiativa umanitară i-a aparținut lui Simion Beșa, polițist la Secţia 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului, cunoscut pentru implicarea sa în acțiuni caritabile.

“Prin prisma meseriei de poliţist, colegul nostru Simi, din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului a întâlnit oameni în cele mai dificile situaţii, dar recunoaşte, cu emoţie în glas, că nimic nu-l afectează mai tare ca suferinţa copiilor bolnavi şi că nimic nu-l impresionează mai tare ca determinarea şi încăpăţânarea părinţilor care “mută munţii din loc” pentru copiii lor bolnavi. Şi înţelege astfel de situaţii pentru că este unul dintre părinţii ai cărui copil s-a născut prematur. Se implică oricând este nevoie de ajutor, iar din anul 2016, împreună cu prietenii şi colegii sprijină financiar constant două fetiţe care şi-au pierdut ambii părinţi într-un tragic accident rutier”, spun reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Simion Beșa a aflat și despre cazul băiatului de 11 ani, care, din cauza unor complicaţii apărute la naştere, are probleme grave de sănătate, fiind diagnosticat cu tetrapareză mixtă şi alte boli. Polițistul a întâlnit familia greu-încercată de probleme a copilului şi a vrut să dea o mână de ajutor. Şi-a implicat colegii şi prietenii şi în toamna anului trecut au adunat 1800 de lei pe care i-au dăruit pentru tratamentul permanent al copilului.

Familia a găsit în Spania speranţa că băieţelul va putea merge, iar în perioada următoare copilul este aşteptat la o operaţie care costă aproximativ 5.500 de euro. Colectivul Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului, alături de alţi poliţişti din Bistriţa-Năsăud şi oameni care i-au aflat povestea, au continuat binele început de Simion Beșa, iar miercuri familia băiatului a primit încă 3.500 de lei, ajutor pentru operaţie.

Agentul şef principal Simion Beșa este poliţist din 2001, fiind repartizat iniţial la IPJ Braşov. Din anul 2009 s-a întors acasă, pe valea Bârgăului, mai întâi la Postul de Poliţie Tiha Bârgăului şi apoi la Secţia 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului, unde îşi desfăşoară şi astăzi activitatea.

Sportiv de performanţă, a activat pentru aproape 20 de ani în cadrul Asociaţiei Dinamo Bucureşti, specialitatea şi pasiunea lui a fost şi va rămâne schi fond biatlon. A obţinut rezultate bune şi foarte bune la toate competiţiile sportive la care a participat.

De loc este din localitatea Susenii Bârgăului, familist convins, tată a doi copii de 11 şi 4 ani, cunoaşte foarte bine comunitatea şi nevoile oamenilor din zonă şi, nu în ultimul rând, iubeşte meseria de poliţist.

(FOTO: IPJ Bistrița-Năsăud)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

1 COMENTARIU

  1. […] “Prin prisma meseriei de poliţist, colegul nostru Simi, din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului a întâlnit oameni în cele mai dificile situaţii, dar recunoaşte, cu emoţie în glas, că nimic nu-l afectează mai tare ca suferinţa copiilor bolnavi şi că nimic nu-l impresionează mai tare ca determinarea şi încăpăţânarea părinţilor care “mută munţii din loc” pentru copiii lor bolnavi. Şi înţelege astfel de situaţii pentru că este unul dintre părinţii ai cărui copil s-a născut prematur. Se implică oricând este nevoie de ajutor, iar din anul 2016, împreună cu prietenii şi colegii sprijină financiar constant două fetiţe care şi-au pierdut ambii părinţi într-un tragic accident rutier”, spun reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, citează Știrile Transilvaniei. […]

Comments are closed.