Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” din Deva organizează în fiecare an, în perioada premergătoare Zilei Internaționale a Copilului, 1 iunie, acțiunea “O jucărie pentru fiecare”, pentru a le dărui jucării copiilor din centrele de plasament din județul Hunedoara. 

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Toți cei care vor să le dăruiască acestor copii jucării că sunt așteptați la Secția de Artă și Carte Franceză a Bibliotecii Județene din Deva, situată pe str. 1 Decembrie 1918, nr. 26, unde se va afla un centru de colectare a jucăriilor, în perioada 1 martie – 21 mai 2021, de luni până vineri între orele 10.00 și 18.00.

“Prin jucăriile pe care, cu mare entuziasm, le colectăm și le ducem acestor copii, dorim să le oferim și un strop de bucurie, să-i facem să uite, măcar de ziua lor, că nu au părinți sau au fost rupți de familie. Și în acest an, facem o campanie puternic mediatizată și, în scurtă vreme, sperăm ca Biblioteca Județeană să devină neîncăpătoare, hunedorenii, de toate vârstele, să vină să aducă o jucărie pentru fiecare copil instituționalizat. În cele trei luni care ne despart de începutul lunii iunie, cei care doresc vor putea aduce jucării la Biblioteca Județeană. Este un gest aparent mărunt, dar cei care vor veni cu jucării vor fi, într-un fel, înlocuitorii părinților pe care acești copii nu-i au sau de care sunt despărțiți”, spune managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania