Aproape jumătate din cadrele didactice din învăţământul preuniversitar din județul Sibiu s-au înscris pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit DSP Sibiu, începând de miercuri se va prioritiza imunizarea împotriva SARS-CoV-2 a cadrelor didactice şi a personalului auxiliar din creşe şi grădiniţe prin disponibilizarea a trei fluxuri noi de vaccinare în centrele existente. La centrul de vaccinare de la Shopping City din comuna Şelimbăr vor fi două fluxuri de vaccinare cu ser produs de AstraZeneca, destinate persoanelor cu vârsta mai mică de 55 de ani, iar la centrul de la Redal Expo din municipiul Sibiu – un flux de vaccinare cu ser produs de Pfizer, destinat persoanelor peste 55 de ani. Cantitatea de vaccin disponibilă pentru imunizarea profesorilor va fi de 180 de doze rezervate zilnic, din care 120 de doze de vaccin AstraZeneca şi 60 de doze de vaccin Pfizer.

Profesorii vor fi imunizaţi pe baza unor liste nominale cu persoanele care doresc sa se vaccineze, raportate către DSP Sibiu, fără a fi nevoie de programarea acestora în platforma naţională de vaccinare.

“Până în prezent au fost centralizate 960 de cadre didactice de pe raza judeţului Sibiu care doresc să se imunizeze în perioada următoare, 544 fiind persoane cu vârsta sub 55 de ani, iar 416 fiind persoane cu vârsta peste 55 de ani. Menţionăm că de la demararea campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 şi până la momentul de faţă, în judeţul nostru a fost înregistrat un număr total de 873 de doze de vaccin administrate în cadrul personalului din unităţile de învăţământ şi creşe”, a transmis DSP Sibiu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.