Sibienii vor avea la dispoziție, în cel mult zece luni, 44 de centre de închirieri de biciclete situate în întreg orașul pentru care municipalitatea va achiziționa 540 de biciclete produse în Canada și alte 12 triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități produse în Germania.

Primăria Sibiu a semnat marți contractul pentru achiziția dotărilor și amenajarea acestor centre

“ În paralel continuăm crearea de piste mai sigure pentru biciclete: coridorul Ștrand – parcul Sub Arini, pistele de pe str. Podului și Calea Dumbrăvii și urmează să lansăm licitația pentru execuția lucrărilor de amenajare a malurilor Cibinului cu piste pentru biciclete. De asemenea, se lucrează la documentațiile pentru două coridoare de mobilitate pe care vor fi amenajate și piste pentru biciclete: unul pe Calea Șurii Mici și unul pe traseul bulevardul Mihai Viteazu- str. Rahovei”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Contractul a fost semnat cu Asocierea SC Sustainable Urban Mobility Solutions / SC Electronic Security Systems SRL / SC Walhalla Invest Prodcomimpex, în urma unei proceduri de achiziție la care s-au prezentat trei ofertanți. Valoarea investiției realizate de Primăria Sibiu cu finanțare din fonduri europene este de 9,7 milioane de lei.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate și 21 de rastele pentru biciclete private, care vor suplimenta numărul de parcări pentru biciclete existente deja în oraș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.