21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIE16 stații noi de monitorizare a calității aerului, în Timișoara

16 stații noi de monitorizare a calității aerului, în Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

16 stații noi de monitorizare a calității aerului urmează să fie montate în Timișoara, printr-un parteneriat al municipalității cu Fundația Eta2U, care va pune gratuit aceste stații în serviciul orașului.

Potrivit Primăriei Timișoara, în prezent în oraș sunt doar patru stații de măsurare a calității aerului, învechite și insuficiente ca acoperire. Prin darea în folosință a noilor spații va crește de patru ori capacitatea de a afla în timp real calitatea aerului și problemele de mediu din Timișoara.

Fundația Eta2U va asigura acești senzori, care vor rămâne în proprietatea fundației, și se va ocupa de funcționarea întregii rețele, precum și de serviciul de monitorizare. Primăria va asigura suportul tehnic, se va ocupa de obținerea avizelor necesare și va estima costurile de montare și racordare a senzorilor la rețeaua de energie electrică. Toate aceste costuri vor fi cuprinse în bugetul pe acest an.

Articole recente

12-15 august: Festivalului Roman Apulum, ediția IX: Lansări de carte, lupte între daci și romani, gladiatori, ateliere meșteșugărești

Timp de trei zile, intre 12 si 15 august, cetatea Alba Carolina va îmbrăca haine de sărbătoare, și își va aștepta oaspeții la cea de-a noua ediție a Festivalului Roman Apulum.

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Tabără de voluntariat pentru salvarea a două case tradiționale din Sălaj

"Case Călătoare" este un proiect al cărui scop este salvarea şi punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul judeţului Sălaj.

Mai multe articole de același fel