Festivalul Internațional SIMFEST va marca în acest an a 18-a ediție și se va desfășura la Tîrgu Mureș, în perioada 13 – 19 septembrie, sub o nouă titulatură: Festivalul Internațional de Film și Televiziune SIMFEST.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit organizatorilor, festivalul își păstrează în cadrul competiției specificul inițial, acordând în continuare o atenție deosebită producției de televiziune, dar se deschide și spre lumea cinematografiei. Prin adăugarea unei noi secțiuni, destinată filmului de animație, competiția SIMFEST acoperă, practic, toate genurile de creație audiovizuală și multimedia, fapt care îi conferă, în continuare, un statut de unicitate printre celelalte festivaluri din lume.

Sunt doar două dintre noutățile pe care le aduce ediția din acest an. Regulamentul competiției are, la rândul lui, multe prevederi noi și poate fi consultat pe site-ul oficial www.simfest.ro.

Ediția precedentă, căreia pandemia i-a impus o desfășurare exclusiv online, a însemnat pentru organizatori o experiență pe cât de inedită, pe atât de valoroasă. Succesul ei, care a depășit orice așteptări, a determinat echipa SIMFEST să păstreze și această modalitate de desfășurare, în paralel cu cea tradițională, la care se speră să se poată reveni în septembrie, cu participarea fizică a concurenților, invitaților și publicului. O mare parte dintre evenimentele programate va fi transmisă live, prin streaming, pe Internet. Vor fi, de asemenea, proiecții online ale producțiilor selectate pentru finală. Anul trecut au fost înregistrate peste 67.000 de accesări ale paginii de Facebook Simfest Romania și peste 100.000 de minute de vizionare a producțiilor. Premiile SIMFEST – 2020 au plecat pe patru continente: Europa, Asia, America și Australia.

Echipa festivalului își propune să mențină statutul câștigat anul trecut, când a primit 14 catalogări internaționale la nivel de cinci stele din cinci posibile. Înscrierile au început în 16 ianuarie, iar termenul limită este 31 mai.

(FOTO: Simfest România / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania