Un fost poliţist, în vârstă de 52 de ani, este noua propunere a USR-PLUS pentru funcţia de subprefect al judeţului Alba, după ce persoana nominalizată iniţial, un fost jandarm, actualmente avocat, şi-a retras candidatura pentru o “greşeală reprobabilă” de acum un deceniu.

După ce, la începutul lunii februarie, avocatul Marius Nicoară, nominalizat ca propunere din partea USR-PLUS Alba pentru funcţia de subprefect, a anunţat că îşi retrage candidatura, pentru a nu crea un prejudiciu de imagine partidului, pentru că, în urmă cu 10 ani, a comis o “greşeală reprobabilă”, respectiv a refuzat să se supună recoltării de probe biologice, a fost demarată o nouă competiţie internă.

Astfel, Viorel Raşcovici este noua propunere a USR-PLUS pentru funcţia de subprefect, decizia fiind luată de conducerea centrală a partidului, în urma analizei celor trei candidaturi înaintate de filiala judeţeană, a anunţat, joi, deputatul Beniamin Todosiu.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, USR-PLUS Alba a organizat o competiţie internă, iar în urma votului Biroului Judeţean au fost aleşi trei candidaţi – Cosmina Maria Mariş (PLUS), inspector în cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia, Viorel Raşcovici (USR), fost poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, şi Adrian Simion (USR), profesor de istorie.

“Cele trei candidaturi au fost analizate de Biroul Naţional, iar membrii acestuia au decis ca Viorel Raşcovici să fie propunerea USR-PLUS pentru funcţia de subprefect al judeţului Alba. Propunerea va fi înaintată şi premierului Florin Cîţu, urmând ca numirea în funcţie să aibă loc, cel mai probabil, în prima parte a lunii martie”, se menţionează în comunicat.

În vârstă de 52 de ani, Viorel Raşcovici este preşedintele USR Cergău, fiind ales, anul trecut, consilier local în comuna Cergău.

Este fost poliţist, acesta ocupând în cadrul IPJ Alba funcţii precum agent şef principal în cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Blaj şi organ de cercetare penală al poliţiei judiciare în perioada 2005 – 2016.

Raşcovici este absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie Câmpina şi al Facultăţii de Drept Legislaţie Internaţională Comparată, Diplomaţie şi Consultanţă Juridică-Economică, din cadrul Academiei de Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană din Bucureşti. El a absolvit şi un curs post universitar de un an în Psihologie Judiciară, la Facultatea de Psihologie, Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

“Este o onoare nominalizarea mea pentru funcţia de subprefect al judeţului Alba şi le mulţumesc colegilor mei pentru încrederea acordată. Vă asigur că voi fi un garant al respectării legalităţii şi un sprijin pentru cetăţenii judeţului, pe care îi voi reprezenta cu cinste şi demnitate “, a spus, potrivit sursei citate, Viorel Raşcovici.

Unul dintre cele două posturi de subprefect va reveni în Alba USR-PLUS, iar celălalt, UDMR, funcţia de prefect urmând să rămână la PNL.

(FOTO: Facebook / Viorel Rașcovici)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania