Primăria Oradea va realiza un incubator de afaceri care să sprijine firmele nou înființate și pe cele cu un istoric scurt de funcționare (maxim 2 ani) prin servicii suport în afaceri. Acest proiect va ajuta firmele care intră pe piață să facă față mediului concurențial și să supraviețuiască pe termen lung.

Primarul Oradiei, Florin Birta, a anunțat joi că incubatorul de afaceri va funcționa în clădirea fostului Spital nr. 5 (fostul Spital de neurologie din Oradea), de pe strada Louis Pasteur, clădire aflată în proprietatea municipalității care va fi reabilitată pentru acest proiect.

Consiliul Local Oradea a aprobat joi documentația tehnică la faza proiect tehnic a indicatorilor tehnico-economici ai investiției „Promovarea antreprenoriatului creativ prin dezvoltarea incubatorului de afaceri: Cresc Oradea Mare”. Finanțarea investiției va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Proiectul tehnic este gata, în urma licitației efectuate de către Primăria Oradea o firmă din Timișoara a câștigat proiectarea și a finalizat acest proiect. Valoarea totală a investiției se ridică la 18,5 milioane de lei cu TVA. În urma reabilitării clădirii, se va amenaja spațiul de desfășurare a activității de incubare cuprinzând în total 20 birouri pentru start-up-uri, 30 spații de lucru în open space, șase ateliere – spații suport pentru firmele incubate, săli de evenimente și training.

„Până la depunerea proiectului de finanțare trebuia să alegem un operator care va administra acest incubator de afaceri. Printr-o procedură publică a fost selectată Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, care se va ocupa de administrarea acestui incubator de afaceri după ce el va fi finalizat și va fi dat în folosință. Cred că acest incubator va crește competitivitatea întreprinderilor mici și mijlocii din Oradea”, a declarat primarul Florin Birta.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania