27.6 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEScutiri de la plata taxei de salubrizare pentru mai multe categorii de...

Scutiri de la plata taxei de salubrizare pentru mai multe categorii de persoane, la Târgu Mureș

Publicat în

spot_img
spot_img

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat în ședința ordinară de joi o serie de modificări ale Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii casnici pentru acest an, menite să vină în sprijinul persoanelor fizice.

Astfel, s-a decis scutirea de la plata taxei speciale de salubrizare pentru o serie de categorii sociale vulnerabile. O primă categorie scutită este cea a veteranilor de război, a văduvelor de război și a văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război. Următoarea o constituie persoanele fizice prevăzute de Decretul–Lege 118/1990 și Ordonanța Guvernului 105/1999, adică acele persoane persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, deportate în străinătate ori care au fost prizonieri, respectiv cele care au fost persecutate din motive etnice de către regimurile totalitare din România între 6 septembrie 1940-6 martie 1945 (deportate în ghetouri și lagăre de concentrare din străinătate, private de libertate în locuri de detenție sau în lagăre de concentrare; refugiate, expulzate sau strămutate în altă localitate, cele care au făcut parte din detașamentele de muncă forțată, sunt supraviețuitori ale trenurilor morții, sunt soțul sau soția unei persoane asasinate ori executate din motive etnice sau în urma masacrelor îndreptate împotriva populației minoritare, dacă ulterior nu s-au recăsătorit, ori au fost evacuate din locuința deținută). O a treia categorie scutită de plata taxei speciale de salubrizare se referă la persoanele cu handicap grav sau accentuat și persoanele încadrate în gradul I de invaliditate.

Scutirea se aplică începând cu data de întâi a lunii următoare depunerii documentelor doveditoare și nu este condiționată de existența unui imobil în proprietatea persoanei respective.

Totodată, termenul de depunere a declarațiilor în vederea calculării taxei speciale de salubrizare a fost prelungit până la data de 31 martie 2021 pentru toți contribuabilii persoane fizice.

În aceeași ședință, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind delegarea de gestiune prin contract de achiziție publică a serviciilor de salubrizare – colectare și transport deșeuri municipale – și a documentației aferente: Studiu de oportunitate, Caiet de sarcini, Regulamentul de organizare și funcționare și Modelul de contract de delegare prin contract de achiziţie publică.

Contractul ar urma să fie încheiat pentru o perioadă de 2 ani, cu  precizarea că va înceta în momentul finalizării achizițiilor serviciilor organizate de către ADI Ecolect Mureș, de colectare și transport deșeuri municipale.

Articole recente

Peste 600 de vitezomani și 10 permise reținute, după o acțiune în trafic a polițiștilor din Alba

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe drumurile din județ.

Casă lovită de un fulger, la Ighiu. Acoperișul a fost cuprins de un incendiu

Acoperișul unei locuințe din comuna Ighiu, județul Alba a fost cuprins de un incendiu, luni după-amiază, ce a fost lovit direct de un trăsnet.

UBB, în primele 5% universități din lume și singura din ţară prezentă în clasamentul Shanghai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din țară

Mai multe articole de același fel