fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEScutiri de la plata taxei de salubrizare pentru mai multe categorii de...

Scutiri de la plata taxei de salubrizare pentru mai multe categorii de persoane, la Târgu Mureș

Publicat în

spot_img
spot_img

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat în ședința ordinară de joi o serie de modificări ale Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii casnici pentru acest an, menite să vină în sprijinul persoanelor fizice.

Astfel, s-a decis scutirea de la plata taxei speciale de salubrizare pentru o serie de categorii sociale vulnerabile. O primă categorie scutită este cea a veteranilor de război, a văduvelor de război și a văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război. Următoarea o constituie persoanele fizice prevăzute de Decretul–Lege 118/1990 și Ordonanța Guvernului 105/1999, adică acele persoane persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, deportate în străinătate ori care au fost prizonieri, respectiv cele care au fost persecutate din motive etnice de către regimurile totalitare din România între 6 septembrie 1940-6 martie 1945 (deportate în ghetouri și lagăre de concentrare din străinătate, private de libertate în locuri de detenție sau în lagăre de concentrare; refugiate, expulzate sau strămutate în altă localitate, cele care au făcut parte din detașamentele de muncă forțată, sunt supraviețuitori ale trenurilor morții, sunt soțul sau soția unei persoane asasinate ori executate din motive etnice sau în urma masacrelor îndreptate împotriva populației minoritare, dacă ulterior nu s-au recăsătorit, ori au fost evacuate din locuința deținută). O a treia categorie scutită de plata taxei speciale de salubrizare se referă la persoanele cu handicap grav sau accentuat și persoanele încadrate în gradul I de invaliditate.

Scutirea se aplică începând cu data de întâi a lunii următoare depunerii documentelor doveditoare și nu este condiționată de existența unui imobil în proprietatea persoanei respective.

Totodată, termenul de depunere a declarațiilor în vederea calculării taxei speciale de salubrizare a fost prelungit până la data de 31 martie 2021 pentru toți contribuabilii persoane fizice.

În aceeași ședință, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind delegarea de gestiune prin contract de achiziție publică a serviciilor de salubrizare – colectare și transport deșeuri municipale – și a documentației aferente: Studiu de oportunitate, Caiet de sarcini, Regulamentul de organizare și funcționare și Modelul de contract de delegare prin contract de achiziţie publică.

Contractul ar urma să fie încheiat pentru o perioadă de 2 ani, cu  precizarea că va înceta în momentul finalizării achizițiilor serviciilor organizate de către ADI Ecolect Mureș, de colectare și transport deșeuri municipale.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Alin Nica i-a retras toate atribuţiile vicepreşedintelul CJ Timiş, Cristian Moş, după ce acesta a anunţat că va candida independent la Primăria Timişoara

Forţa Dreptei, partidul din care acum face parte Alin Nica, după ce a plecat de la PNL, partidul care l-a susţinut în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, i-a solicitat demisia lui Moş.

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La Alba Iulia se deschide sezonul de turism cultural şi istoric în 1 mai

Vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an

Mai multe articole de același fel

Au înflorit bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel mai înalt loc din lume în care această plantă s-a adaptat, au început să înflorească un pic mai devreme decât de obicei, pe fondul temperaturilor ridicate.