Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara redevine, începând de luni dimineața, „spital suport – Covid” și va putea primi şi pacienţi care nu reprezintă cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Din 1 martie, spitalul din Hunedoara va putea interna atât pacienţi Covid cât şi non-Covid, atât prin Unitatea de Primiri Urgenţe cât şi prin Biroul de Internări.

Spitalul a fost declarat „spital – Covid” în 20 noiembrie anul trecut. În 11 februarie anul acesta, Ministerul Sănătăţii a decis ca spitalul să redevină „spital suport-covid”, adică să se revină la situaţia existentă înainte de noiembrie anul trecut.

 „Ne-am dorit cu toţii să ne putem reorganiza cât mai rapid, şi chiar s-au făcut eforturi considerabile în acest scop. Din păcate, am depins de un element important – evoluţia medicală a celor 120 de pacienţi Covid pe care îi aveam internaţi la data de 11 februarie. Dezinfecţia profesională a fiecărei secţii medicale se poate face doar după ce respectiva secţie este complet goală. A trebuit să tratăm cu grijă fiecare persoană internată şi aşteptăm până în momentul în care fiecare pacient s-a făcut bine, pentru a-l putea externa, să nu mai fie niciun pacient pe secţia respectivă, abia apoi să trecem la dezinfectarea secţiei. Nu aveam cum să procedăm altfel”, a explicat managerul Spitalului din Hunedoara, Radu Budae.

 „Ne-am fi dorit cu toţii să avem spitalul din oraş redeschis pentru toate patologiile încă de pe 12 februarie, dar aşa ceva este imposibil, din moment ce, pe 11 februarie, spitalul avea internaţi 120 de pacienţi Covid. Procesul de reorganizare medicală a spitalului s-a derulat cât s-a putut de rapid, în condiţiile existente. La fel de important a fost să ne asigurăm că, odată cu revenirea la normal a activităţii medicale, toate saloanele şi spaţiile spitalului pot primi pacienţi în condiţii de siguranţă, din punct de vedere medical şi nu numai. Îmi pare nespus de rău că locuitorii Hunedoarei au fost lipsiţi de serviciile spitalului «Dr. Alexandru Simionescu» vreme trei luni şi jumătate şi sper să nu mai trecem vreodată printr-o astfel de situaţie”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania