O femeie a născut în autospeciala SMURD, în timp ce era transportată de la Nădlac la Maternitatea Arad. Intervenţia nu a fost lipsită de emoţii pentru paramedici, pentru că fetiţa a avut cordonul ombilical în jurul gâtului.

Paramedicii Florin Macovei, Kristian Ivan Krajcsik şi Alin Paulik și-au făcut meseria profesionist și au ajutat la venirea pe lume a micuței Alexandra Mirela.

Fetița s-a născut sâmbătă seara, pe DN 7, în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad.

Potrivit ISU Arad, intervenția a început în Nădlac și nu părea foarte complicată, un transport la spitalul matern. Pe drumul spre Arad, înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru cei trei paramedici. Femeia acuza dureri puternice și avea contracții din 3 în 3 minute.

„Autospeciala a fost oprită, Florin Macovei a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanță cu medic sau măcar asistent, dar, până atunci, împreună cu ceilalți doi salvatori s-au pregătit pentru a asista nașterea. După câteva minute, copilul a fost adus pe lume, dar cordonul ombilical era înfășurat după gât și copilul avea culoare cianotică. Florin Macovei, salvator cu experiență, pompier și paramedic, nu și-a pierdut cumpătul, a luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensivă Mobilă”, potrivit ISU Arad.

“A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție, bineînțeles m-au ajutat și colegii și am luat cele mai bune decizii”, a spus plutonierul major Florin Macovei, comandantul echipajul SMURD.

(FOTO: ISU Arad)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania