Primăria Florești a alocat un milion de lei pentru programul de bugetare participativă, care dă posibilitatea cetățenilor comunei să se implice în în actul administrativ și să propună proiecte pentru comunitate.

Vor fi puse în practică primele două proiecte care obțin cel mai mare număr de voturi din partea locuitorilor comunei, bugetul pentru fiecare proiect fiind de maximum 500.000 de lei.

Bugetarea participativă organizată în Comuna Florești cuprinde următoarele etape:

1. Înregistrarea participanţilor

Înregistrarea se face pe platforma online www.floresti.decid.ro, adaptată pentru dispozitivele mobile. Înregistrarea este obligatorie pentru a putea trimite propuneri de proiecte sau pentru a putea vota.

2. Depunerea propunerilor de proiecte (1 martie – 1 aprilie)

Fiecare cetățean poate formula o singură propunere de proiect prin intermediul platformei www.floresti.decid.ro.

3. Analiza tehnică şi legală a proiectelor de către Comunitate

Propunerile de proiecte vor face obiectul unei analize tehnice şi legale ce va fi realizată de către departamentele din cadrul Primăriei Comunei Florești. În urma acestei verificări, se va stabili lista proiectelor care sunt eligibile.

Fiecare persoană al cărei proiect a fost declarat neeligibil poate să primească, la cerere, un răspuns scris cuprinzând motivele pentru care propunerea a fost declarată neeligibilă. Toate proiectele declarate eligibile de către comisia de analiză tehnică și juridică urmează să fie supuse votului cetăţenilor.

4. Votul cetăţenilor (16 – 30 aprilie)

Votul are loc într o singură etapă, iar acţiunile necesare pentru implementarea proiectelor care au obținut cel mai mare număr de voturi urmează să fie cuprinse în bugetul anului următor (excepție anul 2021 când fondurile vor fi cuprinse în bugetul anului 2021) al Primăriei Comunei Florești.

Regulamentul complet al Bugetarii Participativă organizată în comuna Florești poate fi accesat AICI.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania