Universitatea Transilvania din Braşov (UNITBV) a inaugurat luni un centru de printare 3D, gratuit, dedicat studenţilor. Aceștia vor avea la dispoziţie opt imprimante 3D, pe care vor putea printa diverse obiecte necesare proiectelor la facultate.

Indiferent de facultatea sau specializarea la care studiază, fie că sunt la profil ingineresc sau uman, toţi studenţii universităţii vor avea acces gratuit la aceste imprimante, iar consumabilele vor fi puse la dispoziţie de tot de universitate.

În permanenţă, la centrul de printare vor exista studenţi voluntari, de la Facultatea de Design de produs şi Mediu care îi vor ajuta pe colegii lor să printeze.

Potrivit UNITBV, cele 8 imprimante, model Prusa, printează obiecte în format 3D, cu polimeri – mase plastice. Dimensiunea maximă a unui obiect ce poate fi printat este de maximum 20 de centimetri. Imprimantele au costat în total aproximativ 12.000 de euro, iar pentru amenajarea centrului au fost investiţi peste 150.000 de lei, bani din fonduri proprii ale universităţii.

Centrul de printare 3D se află pe Colina Universităţii, în corpul A. Şi tot aici se află şi unul dintre spaţiile centrului de scriere academică, singurul de acest fel din România. Centrul de scriere este deschis tuturor studenţilor Universităţii şi îşi propune să-i ajute pe studenţi să elaboreze corect o lucrare academică.

“Ne-am propus să avem mai multe puncte de atracţie pentru studenţi. Astăzi vă arătăm doar o parte dintre ele: centrul de printare, centrul de scriere şi terasa corpului A. În cursul acestui an urmează să inaugurăm şi alte zone dedicate studenţilor, zone care sperăm să aducă o schimbare în bine şi astfel tinerii să-şi dorească să petreacă cât mai mult timp în spaţiile universităţii”, a declarat rectorul Universităţii Transilvania din Braşov, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.

Pe lângă cele două centre din corpul A, pe acoperişul clădirii a fost amenajată şi o terasă deschisă, unde studenţii îşi pot petrece timpul liber şi de unde pot vedea panorama întregului oraş.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania