Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara a decis că municipiul Petroșani intră, începând de miercuri, în scenariul roșu, ca urmare a creșterii numărului cazurilor de COVID – 19.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Unitățile din industria HoReCa își suspendă pentru moment activitatea în interiorul clădirilor, dar școlile rămân deschise până vineri, când CJSU va lua o hotărâre în privința lor.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Petroșani, convocat marți de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, a aprobat mai multe măsuri de protecție sanitară, în contextul creșterii incidenței cazurilor de COVID – 19.

Astfel, au fost reluate acțiunile de dezinfectare a scărilor de bloc, iar recipientele pentru dezinfectanți montate în scările blocurilor vor fi reumplute. A fost reluată acțiunea de dezinfectare a spațiilor publice și a instituțiilor din subordinea Primăriei Petroșani, iar evoluția fenomenului pandemic este atent monitorizată.

CLSU Petroșani a fost convocat pe fondul creșterii numărului de infectări cu SARS – CoV – 2. Este pentru a treia zi consecutiv când numărul cazurilor este de peste 3 la 1.000 de locuitori.

”Am primit astăzi și hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu precizarea că aceste hotărâri se dau marțea și vinerea. Marțea hotărârile sunt legate de toate celelalte activități, inclusiv HoReCa, iar vinerea este emisă hotărârea pentru școli. În aceste condiții, la Petroșani școlile rămân deschise până vineri și mergem pe același scenariu de vinerea trecută, când eram sub 3 la mie. Dacă incidența cazurilor nu scade sub 3 la mie, vineri vom primi hotărârea care stabilește noi măsuri pentru unitățile de învățământ”, a primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Potrivit hotărârii CJSU Hunedoara, începând de miercuri în municipiul Petroșani se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Este interzisă și organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania