Peste 1.000 de elevi din județul Harghita au trecut la învățământ online, din cauza cazurilor de infectare cu COVID-19 depistate în rândul elevilor sau al angajaţilor din sistemul de educaţie, a anunțat marți Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita.

În total sunt afectate 44 de clase. Activitatea s-a mutat în online la două unităţi de învăţământ din judeţ, cu un număr total de 771 de elevi, la două grupe de la o structură şcolară, cu 32 de copii, și la clase singulare de la mai multe unităţi de învăţământ.

“În acest moment, avem 10 elevi, 16 cadre didactice, 1 cadru didactic auxiliar şi 1 personal nedidactic testaţi pozitiv, datele fiind actualizate. ISJ monitorizează zilnic cazurile active şi ţine legătura cu unităţile de învăţământ.De asemenea, am solicitat directorilor de şcoli respectarea cu stricteţe a ordinului comun al MEC şi MS, dar şi a legislaţiei în vigoare”, a transmis marți ISJ Harghita.

Din totalul de 4.033 de cadre didactice din judeţ, 1.966 sunt înscrise pe platforma de vaccinare, 846 sunt vaccinate, iar 825 sunt programate pentru vaccinare.

De asemenea, 242 de angajați aparținând personalului auxiliar s-au înscris pe platforma de vaccinare, 104 s-au vaccinat și 103 s-au programat.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania