Invitat la un post de radio local, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a recunoscut că Alianța Vestului a încetat să mai existe. Totuși, spune edilul, principalele obiective ale acestei structuri care, cu un an în urmă făcea multă vâlvă pe scena politică românească, au fost atinse.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Primarul Emil Boc a declarat că el este ”ultimul mohican” rămas să reprezinte această alianță, ceilați trei nemafiind astăzi pe aceleași funcții.

“Alianța Vestului şi-a atins obiectivele pentru care a fost constituită. Sunt ultimul mohican, nu a mai rămas niciunul dintre ceilalți primari în funcție. Și-a atins obiectivul de a aduce bani de la guvern: electrificarea liniei de tren Cluj – Episcopia Bihor, Autostrada Transilvania, trenul metropolitan, spital regional. A fost utilă prin simplul fapt că am anunțat-o. Importantă nu este prezența sa fizică, ci proiectele pe care le-a generat”, a spus Emil Boc.

În 8 decembrie 2018, primarii Nicolae Robu (Timişoara), Emil Boc (Cluj-Napoca), Gheorghe Falcă (Arad) şi Ilie Bolojan (Oradea) au semnat, la Timişoara, documentele de înfiinţare a Alianţei Vestului, iniţiativa care își propunea atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea economică a zonei de vest a ţării.

Iniţial, acţiunea celor patru primari a fost numită Patrulatera Vestului, însă având în vedere interesul mare pentru proiect arătat de alte administraţii publice locale din această parte de ţară, odată cu semnarea acestui document, numele asocierii s-a schimbat din Patrulaterala Vestului în Alianţa Vestului (AVE), pentru a se evidenţia caracterul ei deschis.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania