Invitat la un post de radio local, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a recunoscut că Alianța Vestului a încetat să mai existe. Totuși, spune edilul, principalele obiective ale acestei structuri care, cu un an în urmă făcea multă vâlvă pe scena politică românească, au fost atinse.

Primarul Emil Boc a declarat că el este ”ultimul mohican” rămas să reprezinte această alianță, ceilați trei nemafiind astăzi pe aceleași funcții.

“Alianța Vestului şi-a atins obiectivele pentru care a fost constituită. Sunt ultimul mohican, nu a mai rămas niciunul dintre ceilalți primari în funcție. Și-a atins obiectivul de a aduce bani de la guvern: electrificarea liniei de tren Cluj – Episcopia Bihor, Autostrada Transilvania, trenul metropolitan, spital regional. A fost utilă prin simplul fapt că am anunțat-o. Importantă nu este prezența sa fizică, ci proiectele pe care le-a generat”, a spus Emil Boc.

În 8 decembrie 2018, primarii Nicolae Robu (Timişoara), Emil Boc (Cluj-Napoca), Gheorghe Falcă (Arad) şi Ilie Bolojan (Oradea) au semnat, la Timişoara, documentele de înfiinţare a Alianţei Vestului, iniţiativa care își propunea atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea economică a zonei de vest a ţării.

Iniţial, acţiunea celor patru primari a fost numită Patrulatera Vestului, însă având în vedere interesul mare pentru proiect arătat de alte administraţii publice locale din această parte de ţară, odată cu semnarea acestui document, numele asocierii s-a schimbat din Patrulaterala Vestului în Alianţa Vestului (AVE), pentru a se evidenţia caracterul ei deschis.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania