Primarul municipiului Albă Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat joi începerea lucrărilor de modernizare a a pistei de atletism din incinta stadionului „Cetate“.

Lucrările vor fi făcute de asocierea Indfloor Group și Elis Pavaje și includ desfacerea plăcilor de tartan (cele care sunt într-o stare bună vor fi folosite pentru reabilitarea bazei sportive din Ampoi 2), refacerea stratului suport, turnarea unui covor asfaltic pentru corectarea pantelor, montarea de rigole pentru preluarea apelor pluviale, turnarea tartanului și trasarea culoarelor de alergare. Suprafața care va fi modernizată este de aproximativ 6.600 de metri pătrați și include pista propriu-zisă și spațiile adiacente.

„Pista actuală este depășită din toate punctele de vedere, este uzată atât fizic, cât și moral. Plăcile de tartan de pe pista de atletism se află într-o stare avansată de uzură, astfel că există riscul accidentării sportivilor. O altă problemă o constituie lipsa unei pante corecte care să permită dirijarea apelor pluviale, precum și lipsa rigolelor, în lungimea pistei, care să preia și să dirijeze spre canalizare apele pluviale”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit graficului asumat de constructor, durata lucrărilor este până la sfârșitul lunii iulie anul acesta, timp în care, accesul pe stadion este interzis. Valoarea investiției este de 2,6 milioane de lei, costul lucrărilor fiind suportat din bugetul local al municipiului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania