21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEIonel Bogdan: Absorbția de fonduri europene este esențială pentru a implementa...

Ionel Bogdan: Absorbția de fonduri europene este esențială pentru a implementa proiectele de care Maramureșul are nevoie

Publicat în

spot_img
spot_img

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a avut astăzi o întâlnire de lucru cu directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Marcel Boloș și cu alți reprezentanți ai instituției, pentru a discuta despre principalele proiecte de dezvoltare a Maramureșului, care pot fi finanțate din fonduri europene.

”Am avut astăzi discuții cu Marcel Boloș, directorul ADR Nord-Vest, și cu reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională, în vederea creșterii ratei de absorbție a fondurilor europene necesare pentru implementarea proiectelor de dezvoltare în județul Maramureș. Avem proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii, care înseamnă construirea de drumuri expres, reabilitarea drumurilor județene și realizarea rutelor ocolitoare a municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației, pentru a facilita circulația și pentru a oferi cetățenilor siguranță rutieră.”, a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

La rândul său, Marcel Boloș, director ADR Nord-Vest, a afirmat că prioritatea principală trebuie să fie conectarea Maramureșului la rețelele de autostrăzi. În acest sens, drumurile expres și variantele ocolitoare ale municipiilor sunt necesare pentru dezvoltarea județului. ”Proiectele de dezvoltare a infrastructurii în județul Maramureș vor fi finanțate din fonduri europene.”, a spus Boloș.

Îmbunătățirea sectorului medical din Maramureș a fost de asemenea pe agenda întâlnirii de astăzi. Unitățile spitalicești din județ au nevoie de lucrări de reabilitare și dotări noi în ceea ce privește aparatura.

”Pentru Spitalul Județean și Policlinica nr. 2 avem deja studiile de fezabilitate și vom pregăti proiecte pentru reabilitările necesare și pentru dotarea acestora cu aparatură de specialitate de ultimă generație.

Spitalul din Sighetu Marmației se află însă într-o stare avansată de degradare. Aici analizăm două opțiuni și anume: reabilitarea integrală a spitalului sau construirea unui spital nou. În aceeași situație se află și Spitalul din Borșa, care are nevoie de o reabilitare completă.”

Înființarea parcurilor industriale este un pas absolut necesar pentru creșterea nivelului de trai al maramureșenilor și a economiei județului.

Am identificat o primă parcelă pentru acest proiect. Este vorba de un teren de 88 ha care se află în Tăuții Măgherăuș, care aparține primăriei și se află în vecinătatea aeroportului, a căii ferate și a noii centuri. Mai există un teren potrivit și la Fărcașa, unde avem deja studiu de fezabilitate.

Ne dorim ca prin implementarea acestor proiecte să dezvoltăm cât mai multe sectoare principale de la nivelul județului Maramureș. Avem proiecte importante, care pot fi finanțate din fonduri europene și care odată aplicate vor aduce bunăstare cetățenilor.”, a afirmat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel