Liderii Parlamentului European, reuniți în Conferința Președinților, au aprobat un proiect de declarație comună ce va sta la baza Conferinței pentru Viitorul Europei – cea mai largă consultare populară din istoria UE, pe baza căreia vor fi aduse modificări în modul de funcționare a Uniunii, scrie G4Media.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”Ca reprezentant direct ai cetățenilor europeni, așa cum este statuat în Tratatul UE, Parlamentul European va avea un rol de frunte în Conferința pentru Viitorul Europei. Ca lideri de grup, reprezentând diversitatea cetățenilor, avem încredere că rolul proeminent al Parlamentului European va fi reflectat în lucrările și organizarea practică a Conferinței”, au declarat liderii grupurilor politice din PE, potrivit unui comunicat de presă.

Declarația comună, obținută de G4Media.ro, arată că viitoarea Conferință pentru Viitorul Europei va consta într-o serie de consultări cu cetățenii, atât online cât și în format fizic. Feed-back-ul primit de la cetățeni va fi preluat de un comitet executiv, care va face propuneri legate de modul de funcționare a UE.

Citește textul integral pe site-ul G4Media

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania