21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEUniunea Europeană lansează cea mai mare consultare populară din istoria sa

Uniunea Europeană lansează cea mai mare consultare populară din istoria sa

Publicat în

spot_img
spot_img

Liderii Parlamentului European, reuniți în Conferința Președinților, au aprobat un proiect de declarație comună ce va sta la baza Conferinței pentru Viitorul Europei – cea mai largă consultare populară din istoria UE, pe baza căreia vor fi aduse modificări în modul de funcționare a Uniunii, scrie G4Media.

”Ca reprezentant direct ai cetățenilor europeni, așa cum este statuat în Tratatul UE, Parlamentul European va avea un rol de frunte în Conferința pentru Viitorul Europei. Ca lideri de grup, reprezentând diversitatea cetățenilor, avem încredere că rolul proeminent al Parlamentului European va fi reflectat în lucrările și organizarea practică a Conferinței”, au declarat liderii grupurilor politice din PE, potrivit unui comunicat de presă.

Declarația comună, obținută de G4Media.ro, arată că viitoarea Conferință pentru Viitorul Europei va consta într-o serie de consultări cu cetățenii, atât online cât și în format fizic. Feed-back-ul primit de la cetățeni va fi preluat de un comitet executiv, care va face propuneri legate de modul de funcționare a UE.

Citește textul integral pe site-ul G4Media

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel