Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a prezentat vineri, într-o conferință de presă, proiectele importante ale județului care primesc finanțare în acest an de la bugetul de stat.

Este vorba de continuarea unor investiții începute, dar și de investiții noi, care să aducă locuri de muncă mai bine plătite pentru maramureșeni și condiții de viață mai bune pentru noi toți.

Potrivit șefului administrației județene, proiectul parcurilor industriale, demarat la începutul anului de Consiliul Județean, primește 5 milioane de lei de la buget, bani ce pot fi folosiți pentru studii de fezabilitate, achiziții de terenuri, dacă va fi cazul, sau pentru utilități. Pentru dezvoltarea parcurilor industriale în Maramureș vor putea fi accesați și bani europeni care sunt la dispoziție pentru aceste proiecte.

„Sume importante de bani de la buget merg și spre continuarea unor proiecte esențiale pentru județ. Sunt alocate peste 62 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la pârtia de schi de la Borșa, un obiectiv pe care ne-am asumat să îl finalizăm, deoarece dorim să dezvoltăm domenii schiabile în județul Maramureș”, a declarat Ionel Bogdan.

Un alt obiectiv strategic pentru dezvoltarea Maramureșului îl reprezintă finalizarea Barajului Runcu, proiect care beneficiază de asemenea de finanțare de la buget, având alocate 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania