fbpx
spot_img
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEVrei să știi cum se construiesc paginile web? Învață gratuit cu ajutorul...

Vrei să știi cum se construiesc paginile web? Învață gratuit cu ajutorul UPT

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea Politehnica Timișoara a fost, încă din 2018, beneficiară a proiectului CONPrACT (Construiește-ți viitorul prin stagii de practică!), finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU), prin care 164 de studenţi de la facultățile de Inginerie Hunedoara, Chimie Industrială şi Ingineria Mediului, precum și cea de Construcţii au beneficiat de sprijin pentru trecerea de la şcoală la viaţa activă prin dobândirea competenţelor necesare integrării şi menţinerii pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi dinamică precum şi creşterea adaptabilităţii acestora la cerinţele locului de muncă.

Chiar dacă proiectul s-a încheiat, acesta și-a dovedit sustenabilitatea, iar ca urmare, în perioada următoare vor fi organizate cursuri online gratuite de formare profesională în domeniile: Competenţe antreprenoriale și Designer pagini web.

La finalizarea programelor de formare se organizează examen de absolvire, constând într-o probă teoretică de verificare a cunoştinţelor pe baza unui test grilă şi o probă practică care vizează evaluarea competențele obținute de participant.          

Atestarea finalizării programelor de către participanti va fi concretizată prin certificate de absolvire sau de calificare, cu certificare ANC, eliberate prin Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, însoțite de suplimentul descriptiv care atestă competențele dobândite.

Pentru eliberarea certificatului de absolvire se percepe o taxă de 200 de lei.

Facilități oferite participanților la programele de formare profesională:

  • certificate de calificare/absolvire recunoscute pe plan național și european;
  • suportul de curs și materialele necesare desfășurării programelor oferite;
  • asistență în realizarea proiectelor pentru examenul de absolvire.

Cursurile se adresează tuturor celor interesați, care posedă minimum diploma de bacalaureat.

Relaţii referitoare la procedura de înscriere la cursuri, precum şi alte detalii legate de desfăşurarea programelor, pot fi găsite pe site-ul proiectului (http://conpract.aut.upt.ro/) sau pot fi solicitate prin e-mail, la adresa: mytesproject@gmail.com.

Adrian Meitner

Articole recente

A fost dat în funcţiune noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Oradea

O investiţie de 40 de milioane de euro din fonduri europene

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Mai multe articole de același fel

Tech Talks by UPT, conferința de tehnologie organizată de Universitatea Politehnica Timișoara, un succes din toate punctele de vedere

Nouă speakeri de talie mondială, experți de top din industria AI, lideri de opinie și pionieri în domeniu au urcat vineri, 17 mai 2024, pe scena cinematografului Timiș pentru a prezenta perspectivele proprii și a explora impactul inteligenței artificiale asupra societății și modul în care tehnologia poate fi folosită pentru a îmbunătăți viețile oamenilor