34 de muzee și case memoriale din județul Maramureș au fost incluse în „Ruta Cultural Turistică a patrimoniului muzeal din România”, alături de alte obiective similare din județele Alba, Caraș-Severin, Constanța, Neamț, Satu Mare și Suceava, a anunțat miercuri președintele administrației județene, Ionel Bogdan.

Includerea obiectivelor culturale maramureșene a fost posibilă după ce, la sfârșitul anului trecut, ruta cultural turistică „Drumul patrimoniului muzeal maramureșean”, realizată de Consiliul Județean (CJ) Maramureș, a fost recunoscută oficial de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

„Cele 34 de muzee și case memoriale sunt răspândite în toate zonele din Maramureș și îi ajută pe vizitatori să intre în contact cu moștenirea noastră culturală și să înțeleagă mai bine legătura oamenilor cu aceste locuri minunate în care trăim. Cu siguranță, vor urma și alte acțiuni pentru promovarea patrimoniului cultural și turistic al Maramureșului pentru că avem locuri extraordinare și o istorie locală care merită să fie spusă și cunoscută de cât mai mulți oameni”, a declarat președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania