fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI COVASNAUn primar din Covasna, sancționat de polițiști pentru că nu a purtat...

Un primar din Covasna, sancționat de polițiști pentru că nu a purtat mască de protecție în spațiul public

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Raul Urdă, a fost sancţionat de poliţişti cu avertisment pentru nepurtarea măştii de protecţie în spaţiul public.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Radu Stroe, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că poliţiştii s-au autosesizat în urma apariţiei unor imagini pe internet în care edilul nu purta mască de protecţie, prin urmare l-au sancţionat cu avertisment.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini cu persoana în cauză în timp ce nu purta mască de protecţie, nerespectând prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au aplicat o sancţiune contravenţională în conformitate cu prevederile legale”, a declarat Radu Stroe.

De altfel, în procesul verbal încheiat de poliţiştii din Întorsura Buzăului se arată că Raul Urdă „nu a respectat obligativitatea purtării măşti de protecţie sanitare astfel încât să acopere nasul şi gura în spaţiul public şi în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne, încălcând astfel unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

În imaginile postate luni pe internet, Raul Urdă apare fără mască în faţa Catedralei Ortodoxe din Întorsura Buzăului, oferind flori unor localnice cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii.

Într-un mesaj postat marţi pe pagina de Facebook a Primăriei Întorsura Buzăului se menţionează că edilul „consideră gestul de a nu purta mască în spaţiul public ca fiind regretabil şi informează pe această cale că îşi asumă sancţiunea primită de la Poliţia oraşului Întorsura Buzăului”.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.