Președintele Consiliului Județean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, s-a întâlnit în această săptămână, la Primăria Câmpeni, cu președintele administrației județene din Alba, Ion Dumitrel, pentru stabilirea unei colaborări privind Munții Apuseni.

În urma întâlnirii, s-a convenit semnarea până la sfârșitul acestei luni a unui acord de colaborare care va cuprinde pașii concreți pentru dezvoltarea turismului în zona Apusenilor.

„Ne propunem să dezvoltăm infrastructura rutieră de acces în zona Padiș, conform hărții anexe, în așa fel încât să se poată ajunge în zonă din cele trei județe, Alba, Bihor și Cluj. Ne dorim punerea în valoare și conservarea zonei carstice, un singur concept de turism și un plan unitar de promovare, indiferent de județul în care sunt administrativ situate zonele montane. Direcțiile de specialitate ale celor două consilii județene vor colabora pentru adoptarea reglementărilor urbanistice pentru zona montană, pentru promovarea meşteşugurilor şi produselor locale și în vederea colaborării între serviciile Salvamont și Salvaspeo”, a declarat Ilie Bolojan.

Președintele CJ Bihor a precizat că urmează să se întâlnească și cu președintele CJ Cluj, Alin Tișe, pentru a discuta despre colaborarea între cele trei județe pentru dezvoltarea turismului în Munții Apuseni.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania