fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEParteneriat între județele Bihor și Alba pentru turismul din Apuseni

Parteneriat între județele Bihor și Alba pentru turismul din Apuseni

Publicat în

spot_img
spot_img

Președintele Consiliului Județean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, s-a întâlnit în această săptămână, la Primăria Câmpeni, cu președintele administrației județene din Alba, Ion Dumitrel, pentru stabilirea unei colaborări privind Munții Apuseni.

În urma întâlnirii, s-a convenit semnarea până la sfârșitul acestei luni a unui acord de colaborare care va cuprinde pașii concreți pentru dezvoltarea turismului în zona Apusenilor.

„Ne propunem să dezvoltăm infrastructura rutieră de acces în zona Padiș, conform hărții anexe, în așa fel încât să se poată ajunge în zonă din cele trei județe, Alba, Bihor și Cluj. Ne dorim punerea în valoare și conservarea zonei carstice, un singur concept de turism și un plan unitar de promovare, indiferent de județul în care sunt administrativ situate zonele montane. Direcțiile de specialitate ale celor două consilii județene vor colabora pentru adoptarea reglementărilor urbanistice pentru zona montană, pentru promovarea meşteşugurilor şi produselor locale și în vederea colaborării între serviciile Salvamont și Salvaspeo”, a declarat Ilie Bolojan.

Președintele CJ Bihor a precizat că urmează să se întâlnească și cu președintele CJ Cluj, Alin Tișe, pentru a discuta despre colaborarea între cele trei județe pentru dezvoltarea turismului în Munții Apuseni.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel