Primăria Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” invită publicul marți, 30 martie, la un recital de muzică de cameră susținut de membrii “Trio Petre”: violonista Luminitza Petre, Adrian Vasile – violă și Horațiu Ludușan – violoncel.

Recitalul va avea loc în sala „Pro Arte” a Colegiului Național „Decebal” Deva, la ora 18:00.

În program:

• W. A. MOZART – Divertisment pentru trio de coarde în mi bemol K.563

• G. ENESCU – „Aubade” Cântec de dimineață

• G. ROSSINI – Uvertura la Opera „Bărbierul din Sevilla“

• A. PIAZOLLA (Astor Panteleon Piazolla) – Libertango

Intrarea la spectacolul de la Deva se va face pe bază de invitație. Invitațiile se pot ridica zilnic între orele 10:00-15:00, de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Trio-ul de coarde „Petre” a fost înființat anul trecut, prima întâlnire a muzicienilor fiind la Sala Radio București în februarie, cu ocazia Concertului Orchestrei de Cameră Radio.

Au urmat concerte în țară – Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, Palatul Culturii Ploiești, la aniversarea a 250 de ani a compozitorului Ludwing van Beethoven, la Goethe Institut București cu ocazia Concertului de Anul Nou și la Filarmonica Banatul din Timișoara.

În vara  acestui an, “Trio Petre” are planificat un turneu în Germania, la Heidelberg, Stuttgart, Lienzingen și Berlin.

Instrumentele trio-ului “Petre” sunt foarte valoroase. Luminitza Petre cântă pe vioara Matteo Gofriller – Veneția  1690 (Matteo Gofriller a fost coleg cu Antonio Stradivari, la clasa Maestrului lutier neegalat Antonio – Hieronimus Amati), Adrian Vasile cântă pe viola Bernd Hiller, realizată la Leipzig, iar Horațiu Ludușan, cântă pe un violoncel, capodoperă începută de maestrul lutier clujean Dumitru Fărcaș înainte de trecerea în eternitate, desăvârșită de renumitul maestru lutier Silvian Rusu, “Transilvanius”, la București.

(FOTO CREDIT: Mihaela Cuturela – Facebook / Trio Petre)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania