Autovehiculele de transport marfă nu vor mai putea folosi breteaua de acces spre A1 de la km 582+666 al autostrăzii, pe sensul Nădlac – P.C.T.F. Nădlac 2, fiind direcţionate din sensul giratoriu de pe DN 7G km 6+667, pe autostrada A1 către Arad.

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, măsura intră în vigoare începând de astăzi și a fost luată pentru a elimina disconfortul creat de blocajul format de transportatorii de marfă pe DN 7G şi breteaua de acces pe autostrada A1.

Camioanele de transport marfă trebuie să se întoarcă spre P.C.T.F. Nădlac 2 prin nodul rutier Pecica de pe A1 km 558+618, intrând în traficul normal de pe autostradă.

Măsura de interzicere a accesului autovehiculelor de transport marfă a fost luată şi ca urmare a controalelor amănunţite efectuate de către Poliţia de Frontieră din P.C.T.F. Nădlac 2, din acest motiv formându-se cozi pe distanţe care variază între 5 şi 15 km lungime.

Potrivit DRDP Timișoara, pentru a scurta timpii de aşteptare în coloană, mulţi șoferi de transport marfă folosesc nodul rutier Pecica, tranzitând până în apropierea localităţii Nădlac, pe DN 7, de unde se îndreaptă pe DN 7G forţând intrarea în coloana existentă pe A1, prin nodul rutier Nădlac (A1 km 582+666), nod rutier aflat la 1 km de P.C.T.F. Nădlac 2. Astfel, DN 7G se blochează din cauza numărului mare de autovehicule transport marfă, pe sensul de mers Nădlac – P.C.T.F. Nădlac 2. Mai mult, șoferii de autoturisme care nu necesită aşteptare pentru tranzit în P.C.T.F. Nădlac 2, pentru a ajunge în punctul de frontieră, depăşesc riscant coloana de TIR-uri pe contrasens, acţiuni care au dus la evenimente rutiere nedorite.

Pentru a semnaliza aceste restricţii, breteaua închisă circulaţiei traficului greu de marfă va fi semnalizată vertical cu indicatorul “Accesul interzis”, însoţit de adiţionalul “Exceptarea unor categorii de vehicule de la semnificaţia indicatorului – autoturisme”.

Înainte de intrarea în sensul giratoriu şi în sensul giratoriu de pe DN 7G km 6+667, se vor amplasa indicatoare rutiere “Traseul de urmat pentru anumite categorii de autovehicule – vehicule de transport marfă”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania