Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, a anunțat luni că în clinicile din judeţ nu mai sunt locuri libere la ATI pentru pacienții cu COVID-19.

“Din păcate, la Terapie intensivă nu mai sunt locuri. Situaţia degenerează practic într-un sens ascendent dar negativ, locurile se epuizează şi, din păcate, formele sunt tot mai severe, formele în care ajung pacienţii să fie internaţi în spitale. (…) Noi trebuie să le acordăm (pacienţilor – n.r.) condiţiile medicale, în măsura în care vom putea să suplimentăm acele locuri şi, pe de altă parte, trebuie să avem şi un sprijin din partea cetăţenilor, în sensul de a se responsabiliza şi de a se vaccina, pentru a ne ajuta şi pe noi, în special pentru a ajuta munca medicilor”, a declarat prefectul Tasnadi Szilard.

În județul Cluj au fost raportate luni 147 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și o incidență  înregistrată la 14 zile de 3,36/1.000 de locuitori. De la începutul pandemiei, în județul Cluj s-au înregistrat 43.503 cazuri de infectare cu coronavirus.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania