Consilierii locali USR Ana Munteanu, Dan Reșitnec și Ovidiu Merean au depus un proiect pentru anularea hotărârilor Consiliului Local Timișoara care prevăd amenzi pentru folosirea oricăror mijloace de locomoție nemotorizată în zona centrală a orașului.

Hotărârile au fost adoptate în 2013 și 2017 și prevăd mari, peste cele din Codul Rutier, pentru cei care circulă pe două roți în centrul Timișoarei. În baza acestor hotărâri, sute de timișoreni au fost amendați în ultimii ani.

“Este un prim pas spre întoarcerea la normalitate și spre un oraș în care toți cetățenii sunt tratați cu respect. Nu este treaba politicienilor să decidă după bunul plac cine pe unde poate circula. Pentru asta trebuie să avem o Comisie de Circulație a Primăriei funcțională, unde specialiștii să se pronunțe în spețe care țin de siguranța pietonilor, cicliștilor și a șoferilor”, a transmis USR Timiș.

Proiectul depus de cei trei consilieri locali din Timișoara va parcurge în perioada următoare toți pașii prevăzuți de legea transparenței: va fi publicat pe site-ul Primăriei, se va afla pentru 30 de zile în dezbatere publică și apoi va urma votul în consiliul local. Noile măsurile vor rămâne definitive la finalul acestui proces administrativ, efectul imediat fiind eliminarea amenzilor suplimentare Codului Rutier.

(FOTO: USR Timiș / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania