13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEEchipe mobile pentru vaccinarea persoanelor din Timișoara care nu se pot deplasa

Echipe mobile pentru vaccinarea persoanelor din Timișoara care nu se pot deplasa

Publicat în

spot_img
spot_img

Opt echipe mobile sunt pregătite să vaccineze timișorenii care nu se pot deplasa, vârstnici sau imobilizați la pat, și pe aparținătorii acestora, a anunțat marți primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Mașinile sunt oferite de Automobile Bavaria Timișoara, șoferii sunt ai Societății de Transport Public Timişoara, medicii și asistentele sunt angajații Primăriei, iar call centerul, al Direcției de Asistență Socială. Persoanele care au nevoie de echipa mobilă de vaccinare se pot programa la numărul 0356.406517.

“Nu suntem la prima cooperare de acest fel care ne reușește. În ultimele 5 luni am redus ocuparea în spitale, la secțiile ATI și non-ATI pentru covid, prin alte două proiecte realizate cu societatea civilă, medicii specialiști și de familie și mediul de business. Am încercat să creăm un fel de spital în afara spitalelor. Prin proiectul Oxigen pentru Timișoara, pacienți din tot județul Timiș au primit concentratoare de oxigen, acasă. 266 de concentratoare au fost livrate de către Direcția de Asistență Socială la domiciliul pacienților, 266 de locuri în spitale au rămas libere, pentru timișorenii și timișenii cu forme grave de covid.  La ideea medicului Virgil Musta și alături de City Doctors, am lansat o aplicație foarte utilă prin care medicii de familie din tot județul pot afla, în timp real, rezultatele analizelor și indicațiile de tratament la domiciliu pentru pacienții lor, trecuți pe la “Victor Babeș”. Tot pentru a degreva spitalele”, a declarat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz spune că, prin astfel de acțiuni și prin vaccinare, pandemia va putea fi ținută sub control și a a făcut un apel la populație să se vaccineze și să respecte măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19.

(FOTO: Dominic Fritz / Facebook)

Articole recente

Ciolacu, despre finanțările de la Budapesta primite de fundațiile liderilor UDMR: Cred că statul român trebuie să facă la fel şi să nu se...

Liderul PSD spune că, dacă e ceva ilegal acolo, instituţiile statului trebuie să ia atitudine, dar dacă e imoral ”statul român trebuie să facă la fel şi să nu se mai plângă”.

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Mai multe articole de același fel