Chef Adrian Pop, un cunoscut bucătar din Cluj, se zbate între viață și moarte după un incident rămas încă neelucidat la o petrecere la care ar fi participat și mai mulți polițiști. El se află internat în secția de terapie intensivă-neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență, prezentând mai multe lovituri la cap.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Chef Adrian Pop a fost invitat la o aniversare, într-un restaurant din comuna Apahida. La petrecere au participat şi mai mulţi poliţişti, deşi evenimentele de acest gen sunt interzise. La un moment dat ceva s-a întâmplat, însă participanții nu au știut să spună ce anume a pățit bucătarul.

Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze, prima fiind că ar fi căzut, însă ei nu exclud ca el să fi fost agresat de cineva. În ajutor i-au sărit mai mulţi bucătari, la fel de cunoscuţi în oraș. Unul dintre ei are o informație care s-ar putea dovedi esențială: totul ar fi plecat de la o partidă de skandenberg, între victimă și o rudă a sărbătoritului.

„Au stat împreună, au discutat, au băut împreună, pentru că ăsta e adevărul, s-au consumat şi băuturi alcoolice. S-a făcut un aşa numit concurs de skandenberg ad-hoc. Era destul de neliniştit, pentru că deja se vehiculau tot felul de acuze, vorbe urâte. Înainte să iasă afară. El era jos, baltă de sânge foarte mare.”, a spus Paul Siserman, prieten al victimei.

Bărbatul a ajuns în stare gravă la spital, iar medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire.

„Cu privire la desfășurarea evenimentului privat, împrejurare prin care s-ar fi încălcat interdicțiile impuse în perioada stării de alertă, la care ar fi participat doi polițiști clujeni, precizăm că la data de 10 martie a.c., conducerea IPJ Cluj a dispus efectuarea de verificări”, se arată într-un comunicat al polițiștilor clujeni.

Flavia Țopan, purtător de cuvânt spitalul județean de urgență Cluj a declarat că pacientul, în vârstă de 51 de ani, se află internat în secția de terapie intensivă neurochirurgie a spitalului, cu un traumatism cranio-cerebral, care nu se poate opera, iar starea lui rămâne critică.

Familia și prietenii cunoscutului chef se roagă acum pentru un miracol, iar autoritățile continuă cercetările. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală, iar poliţiştii care au participat la petrecere sunt şi ei cercetaţi de şefi. Anchetatorii vor să vadă şi dacă din înregistrările camerelor de supraveghere, ar fi fost şterse anumite secvenţe.

Administratorul localului unde a avut loc evenimentul şi alți opt participanţi au fost sancţionaţi cu 3500 de lei pentru participarea la evenimentele de acest gen care sunt interzise.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania