Municipiul Oradea a ajuns miercuri la o incidență cumulată a cazurilor de COVID-19 de 3,15 la mia de locuitor.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bihor a va analiza necesitatea încadrării municipiului Oradea într-un scenariu mai restrictiv, în funcție de fluctuația incidenței din următoarele 48 de ore.

“Sănătatea bihorenilor este prioritară. Ținând totuși cont de impactul major pe care decizia CJSU o are asupra domeniilor cultural, de divertisment și HoReCa, implicit asupra calității vieții orădenilor, dorim să luăm această decizie întemeiat. Monitorizăm atent evoluția situației în următoarele două zile” a declarat prefectul Bihorului, Dumitru Țiplea.

Potrivit prevederilor legale, constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite în prezenta hotărâre se realizează în maximum 48 de ore de la atingerea acestora prin hotărâre a comitetului județean pentru situații de urgență, pe baza analizelor prezentate de direcțiile de sănătate publică județene, iar măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

(FOTO: Visit Oradea / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania