Taxa canal meteo, o taxă pentru apă meteorică preluată și transportată prin sistemul de canalizare, va fi eliminată din facturile emise persoanelor juridice din Baia Mare de către societatea Vital SA.

Inițiativa aparține primarului municipiului, Cătălin Cherecheș, și consilierilor locali ai Coaliției pentru Baia Mare și UDMR, un proiect în acest sens urmând să fie supus la vot în următoarea ședință a Consiliului Local.

În 2013, în urma unei hotărâri a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Maramureș, inițiată de primarul Cătălin Cherecheș, taxa canal meteo a fost eliminată din facturile persoanelor fizice.

“Am reușit în urmă cu mai mulți ani să elimin din facturile băimărenilor persoane fizice taxa canal meteo. Acum, printr-o inițiativă similară, doresc să facem același lucru și pentru persoanele juridice. Este un beneficiu pentru toată lumea, în special pentru cei care dețin suprafețe mari de terenuri pentru că în funcție de acest lucru sunt nevoiți să plătească cantitatea de apă meteorică preluată și transportată prin sistemul de canalizare. Sunt sume care adunate ajung să conteze, iar eliminarea acestei taxe cu siguranță se va simți în fiecare factură!Acest lucru va fi posibil ca urmare a inițiativei mele, susținută de consilierii locali ai Coaliției pentru Baia Mare și UDMR”, a declarat marți primarul Cătălin Cherecheș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania