Consiliul Județean (CJ) Cluj a încheiat miercuri contractele pentru achiziționarea a 223 de noi echipamente medicale de ultimă generație pentru dotarea Unității de Primire a Urgențelor din Spitalul de Copii, în contextul pandemiei COVID-19, inclusiv pentru tratamentul, monitorizarea și îngrijirea pacienților critici.

Valoarea echipamentelor și aparaturii medicale este de 7,8 milioane de lei, finanțare asigurată din fonduri europene. Printre dotările care vor veni în sprijinul echipei medicale a spitalului se numără opt aparate de ventilație, un electroencefalograf computerizat portabil, două echipamente mobile digitale pentru radiologie, un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubații dificile și un aparat de ecografie cu sonde convexă, liniară, microconvexă și de cord, precum și modul Doppler, Power Doppler și Power Pulsat.

De asemenea, au mai fost achiziționate monitoare mobile pentru triajul pacienților, aparate pentru monitorizare hemodinamică, sisteme complete otoscop/ oftalmoscop/ termometru/ tensiometru de perete, nebulizatoare, perne antiescară etc.

“Dincolo de fondurile europene consistente pe care am reuşit să le atragem pentru Spitalul de Copii, cu adevărat impresionant este numărul dotărilor de ultimă generaţie ce vor contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate şi la salvarea vieţii micilor pacienţi”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania