Gabriel Pleşa, primarul Municipiului Alba Iulia, face un apel către companiile care desfăşoară lucrări pe domeniul public să respecte întocmai legislaţia şi normele de organizare a şantierelor de lucru, astfel încât gradul de siguranţă să fie unul crescut iar disconfortul creat cetăţenilor să fie cât de mic posibil.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”Îmi cer scuze locuitorilor din zona Pâclişa pentru disconfortul creat de lucrările ce au loc în respectiva zonă, în această perioadă. Chiar dacă aceste lucrări au un caracter utilitar, ele nu sunt întotdeauna puse în practică cu respectarea tuturor condiţiilor de siguranţă şi cu respectarea normelor legale, astfel încât disconfortul creat în zonă să fie la un nivel minim posibil.

Colegii din primărie, împreună cu cei de la disciplina în construcţii, s-au deplasat în această dimineaţă acolo, pentru a evalua modul şi stadiul lucrărilor din zonă. În prezent, au loc lucrări ce ţin de reţeaua de apă şi canalizare, efectuate de APA CTTA Alba, prin intermediul firmei Hidroconstrucţia SA, şi lucrări executate de E-On, pentru reţeaua de gaze.

Odată încheiate aceste lucrări, urmează ca Newamport SA, firma care are contract cu administraţia locală, să intervină pentru lucrări de refacere a străzii, canalizaţie tehnică şi iluminat public.”, a transmis Gabriel Pleșa

Ca urmare a faptului că partea de carosabil pe care execută lucrări Hidroconstrucţia SA nu este practicabilă, amenajată şi întreţinută la nivel optim, companiei i-a fost aplicată o sancţiune de 10.000 de lei.

Foto: arhivă

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania