Drumarii au intervenit joi dimineaţa pentru îndepărtarea mai multor arbori care au fost doborâţi de viscol pe tronsoane de drumuri naţionale din judeţele Braşov şi Covasna.

Potrivit DRDP Braşov, pe DN 11 km 78-79, în zona pasului Oituz, au căzut cinci arbori, iar până la degajarea carosabilului circulaţia a fost blocată temporar pe ambele sensuri, ulterior fiind deblocată o bandă de circulaţie.

Pe DN 1 E, la km 17+600, în zona Poiana Braşov – Râşnov, traficul a fost restricţionat pe ambele sensuri după ce mai mulţi arbori au căzut pe carosabil. Aici, în cursul dimineţii zilei de joi carosabilul era acoperit de zăpadă frământată de 1-5 cm grosime.

“DRDP Brașov intervine cu peste 60 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor de sare în zonele cele mai afectate de ninsori din estul și sud-estul Transilvaniei. În ciuda apelurilor nostre repetate, se inregistrează în continuare valori ridicate de trafic, mai ales pe DN1, unde ninge abundent și în acest moment. Vă rugăm încă o dată să evitați deplasările în zona montană din centrul țării iar dacă aveți vre-un drum urgent de făcut fiți pregătiți să conduceți în condiții de iarnă”, au transmis miercuri seara reprezentanții DRDP Brașov.

(FOTO: CNAIR)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania