Garda de Mediu Hunedoara a amendat cu 100.000 lei operatorului economic care gestionează Deponeul Ecologic pentru nerespectarea condițiilor de funcționare menționate în autorizația integrată de mediu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Inspectorii Gărzii de Mediu au notificat și Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara pentru inițierea procedurii de suspendare a autorizației deținute în caz de neconformare. 

Sancțiunea a fost aplicată după după intrarea în posesie a rezultatelor analizelor efectuate de către ABA Mureș.

“În data de 20 februarie 2021, GNM CJ Hunedoara a fost informată prin sistemul unic 112 privind potențiala poluare a pârâului Tâmpa (Valea Popii). Echipa de permanență s-a deplasat în cel mai scurt timp în zonă și s-a constatat faptul că în apele pârâului s-a scurs levigat provenit de la deponeul ecologic Bărcea Mare. Au fost impuse cu celeritate măsuri privind stoparea sursei de poluare și măsuri de curățare a zonei afectate. Aceste masuri au fost monitorizate în permanență și vor fi urmărite și în perioada următoare”, a transmis joi Garda de Mediu Hunedoara.

(FOTO: Garda de Mediu Hunedoara)

Citește și

Deponeul de la Bârcea Mare poluează cu gaz produs de gunoaie și cu ape uzate. Agenția pentru Protecția Mediului a avertizat de trei ani operatorul deponeului că riscă suspendarea autorizației

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania