Garda de Mediu Hunedoara a amendat cu 100.000 lei operatorului economic care gestionează Deponeul Ecologic pentru nerespectarea condițiilor de funcționare menționate în autorizația integrată de mediu.

Inspectorii Gărzii de Mediu au notificat și Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara pentru inițierea procedurii de suspendare a autorizației deținute în caz de neconformare. 

Sancțiunea a fost aplicată după după intrarea în posesie a rezultatelor analizelor efectuate de către ABA Mureș.

“În data de 20 februarie 2021, GNM CJ Hunedoara a fost informată prin sistemul unic 112 privind potențiala poluare a pârâului Tâmpa (Valea Popii). Echipa de permanență s-a deplasat în cel mai scurt timp în zonă și s-a constatat faptul că în apele pârâului s-a scurs levigat provenit de la deponeul ecologic Bărcea Mare. Au fost impuse cu celeritate măsuri privind stoparea sursei de poluare și măsuri de curățare a zonei afectate. Aceste masuri au fost monitorizate în permanență și vor fi urmărite și în perioada următoare”, a transmis joi Garda de Mediu Hunedoara.

(FOTO: Garda de Mediu Hunedoara)

Citește și

Deponeul de la Bârcea Mare poluează cu gaz produs de gunoaie și cu ape uzate. Agenția pentru Protecția Mediului a avertizat de trei ani operatorul deponeului că riscă suspendarea autorizației

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania